Mod de preparare inima de vita marinata in sos verde pe grill
Cum se face sosul verde
Intr-un bol incapator, se va pune patrunjelul proaspat tocat fin, coriandrul tocat fin, uleiul de masline, usturoiul pisat, praful de chimen, otet de cidru ( 2 linguri )/zeama lamaie ( 1/2 lamaie ), amestecandu-se totul cu un tel, apoi lasat sosul in asteptare ( pana se va pregati inima de vita ).
Pe un blat de lucru, inima de vita se va taia in doua pe jumatate ( ptr a se putea taia felii subtiri ), indepartate tendoanele, grasimea de la exterior, fasonata, apoi taiata in felii subtiri si puse in bolul cu sos verde la marinat, pentru cca 20-25 minute.
Pe un grill bine incins si stropit cu ulei, se vor pune feliile de inima de vita la prajit, avand grija sa fie intoarse la fiecare 5-8 minute pe parti.
Feliile de inima de vita se vor consuma imediat ( deoarece lasate pentru un timp, aceastea se vor intari ), alaturi de o salata de sezon si un piure de cartofi.
POFTA BUNA !!