Inima de vita marinata in sos verde pe grill

Inima de vita la gratar

Mod de preparare inima de vita marinata in sos verde pe grill

Cum se face sosul verde
Intr-un bol incapator, se va pune  patrunjelul proaspat tocat fin, coriandrul tocat fin, uleiul de masline, usturoiul pisat, praful de chimen, otet de cidru ( 2 linguri )/zeama lamaie ( 1/2 lamaie ), amestecandu-se totul cu un tel, apoi lasat sosul in asteptare ( pana se va pregati inima de vita ).

Pe un blat de lucru, inima de vita se va taia in doua pe jumatate ( ptr a se putea taia felii subtiri ), indepartate tendoanele, grasimea de la exterior, fasonata, apoi taiata in felii subtiri si puse in bolul cu sos verde la marinat, pentru cca 20-25 minute.

Pe un grill bine incins si stropit cu ulei, se vor pune feliile de inima de vita la prajit, avand grija sa fie intoarse la fiecare 5-8 minute pe parti.

Feliile de inima de vita se vor consuma imediat ( deoarece lasate pentru un timp, aceastea se vor intari ), alaturi de o salata de sezon si un piure de cartofi.

POFTA BUNA !!