Jeleu de capsuni

Obisnuim sa facem gem de capsuni, este preferatul tuturor. Insa, daca vrem sa dam fructelor o intrebuintare mai fina, cum ar fi intr-un tort sau o prajitura, avem nevoie de un jeleu. Il putem face de acum si sa il pastram in camara cateva luni, astfel incat sa avem si iarna prajituri cu gust de vara.

Ingrediente pentru jeleu de capsuni

250 g capsuni,
70 g zahar,
5 g gelatina pudra,
1-2 linguri apa,
1 lingura zeama de lamaie,
200 ml apa calda,

Cum se face jeleul de capsuni

Capsunile se curata si se taie in 2 sau 4, in functie de marimea lor.

Intr-un bol se amesteca capsunile si zaharul si se lasa o perioada impreuna.

Gelatina se topeste cu o lingura de apa.

Cand capsunile au inceput sa-si lase sucul, se adauga zeama de lamaie si se pun pe foc, se adauga apa calda.

Gelatina se tine 20 secunde la microunde si se pune in vasul cu capsuni, atunci cand amestecul a inceput sa fiarba.

Se ia de pe foc si se raceste ( se pune in alt vas cu apa rece). Cand s-a racit se pune in forme si se da la frigider, peste noapte.

Sau se pune in borcane si se sterilizeaza, pentru a se pastra o perioada indelungata.

Se serveste rece.

Video
Cu jeleul de capsuni puteti face cu usurinta o prajitura cu branza fara coacere. Si va fi spectaculoasa.

Sursa foto