Jem de catina, portocale si mere

jem cu catina mere si portocale

Mod de preparare Jem de catina, portocale si mere

Spalam catina si o culegem dupa crengute  iar apoi  o punem intr-un vas. Spalam apoi portocalele cu apa fierbinte si radem coaja de la portocala. Apoi le curatam coaja si le stoarcem de zeama. Turnam zeama de la portocale peste catina si le lasam la fiert, pana fructele de catina au pleznit. Trecem compozitia prin sita si o punem intr-un bol.

Luam merele le curatam de coaja, samburi si le taiem cubulete. Adaugam fructele de catina si punem deasupra zaharul si coaja de portocale. Lasam totul sa se odihneasca peste noapte.

A doua zi luam roinita, o spalam si tocam frunzele. Amestecul de fructe il punem la foc si il lasam sa fiarba 4 minute, amestecand continuu si facem testul de gelifiere. Daca considerati ca inca nu este gata, mai fierbeti un pic. Adaugam la final frunzele de roinita si lichiorul in jem.

Luam borcanele si punem in borcane jemul cat este cald. Inchidem borcanele cu capace. Intoarcem borcanele cu susul in jos, timp de cca 5 minute, apoi intorceti-le si lasati-le sa se raceasca complet.

Savurare placuta!