Legume la cuptor cu oua

O reteta simpla, cu legume la alegere, buna pentru o cina rapida.

Ingrediente legume la cuptor cu oua

4 -5 oua ( ptr tava mare de la aragaz )

1 dovlecel tanar

1 vanata

4-5 ciuperci proaspete

3-4 rosii coapte

1 ceapa ( optional )

3 linguri ulei masline ( ptr stropit legumele la cuptor )

condimente naturale uscate ( oregano, rozmarin sau cimbru )

sare, piper

Cum se fac legume la cuptor cu oua

Legumele proaspete se vor spala, apoi vor fi taiate in rondele de 1 cm grosime ( dovlecelul, vanata ) sau felii ( rosiile, ciupercile si ceapa ), urmant a fi puse intr-un vas suficient de incapator. Vor fi amestecate impreuna cu condimentele uscate ( oregano, rozmarin sau cimbru ), sare, piper si uleiul de masline.

In tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt sau folie de aluminiu, se vor aseza legumele amestecate si va fi data tava in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 30 -40 minute ( cat se vor inmuia si va scadea din lichidul lasat de legume.

Aproape de final ( cu 10 minute ), se vor pune ouale batute bine cu ajutorul unui tel,  pe toata suprafata legumelor inmuiate, pana se vor coagula bine ( si a capata acea crust de gratinat ).

Legumele la cuptor cu oua se vor servi calde, cu salata verde.

POFTA BUNA !!

Sursa foto