Legumele sote sunt cele mai potrivite ca si gasnitura. Desi pot constitui si felul principal de mancare, atunci cand tii post. Ele se fac rapid, la foc mare, in putin ulei. La sfarsit, adauga si seminte de susan, pentru un gust desavarsit.
Ingrediente pentru legume sote
250 g broccoli,
250 dovleac galben,
250 g dovlecel,
200 g ardei,
2 linguri vin alb,
2 linguri ulei,
2 lingurite seminte de susan,
sare, piper,
Cum se fac legumele sote
Dovleacul se tine 15 minute la microunde sau in cuptor, se curata apoi si se taie bucatele.
Dovleceii se curata si se taie cubulete.
Ardeiul se taie in fasii, broccoli se desface in buchetele.
Intr-un vas cu putin ulei se adauga ardeii si bucatele de dovleac, se lasa 5 minute.
Se adauga apoi buchetelele de broccoli si cubuletele de dovlecei. Se amesteca bine si se adauga sare si piper, se lasa la foc domol, 15 minute.
Se varsa apoi vinul se da focul tare si se calesc la foc iute, pana se evapora vinul. La sfarsit se adauga semintele de susan. Se serveste imediat.