Stir fry este o tehnica asiatica de a gati la tigaie intr-un mod foarte rapid astfel incat sa se pastreze textura alimentelor. Pentru asta ai nevoie de o flacara puternica, o tigaie mare si sa nu uiti sa amesteci constant si rapid.
Stir fry se pot gati atat carne cat si legume, insa acum vom prezenta cum se fac legumele. Ele pot fi o garnitura excelenta alaturi de un bol de orez alb. Partea buna este ca puteti pune orice fel de legume in functie de ce aveti in frigider sau ce va place. Pentru mai multa savoare, reteta este una indoneziana, capcay, pentru a da legumelor mai mult gust cu ajutorul condimentelor.
Ingrediente pentru legume stir fry
morcovi taiati in felii lungi, subtiri
broccoli si conopida (tinute cateva secunde inainte in apa care fierbe)
ciuperci taiate felii
mazare dulce (se mananca in intregime, cu tot cu pastai)
varza chinezeasca
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei
1 cm ghimbir
ceapa taiata foarte subtire
1 lingura de amidon amestecat cu 1 lingura de apa
sos de soia
sare si piper
Cum se fac legumele stir fry
Intai pregatesti toate ingredientele, ca sa le ai la indemana.
Iei o tigaie mare si pui in ea cele doua linguri de ulei. Incepe prin a da gust punand usturoiul, ceapa, ghimbirul (se curata de coaja si se taie marunt). Se tin pana cand incep sa aiba un miros minunat. Se adauga ciupercile.
Apoi este momentul legumelor. Incepe prin a adauga conopida si broccoli. Urmeaza morcovii taiati subtire. Se tin un minut, doua dupa care se adauga o cana cu apa si se acopera cu un capac pentru doua minute. Se adauga sos de soia, piper, sare.
Ultimele sunt legumele vrezi, cum ar fi varza chinezeasca. Ele se fac foarte rapid. Pentru un sos mai bine legat se adauga amidonul si se amesteca pana cand sosul se ingroasa.
Aceasta reteta este favorita localnicilor din Bali. Ai sansa de a simti gustul autentic la fata locului participand la campania LIDL si Mastercard – E normal sa iti doresti sa calatoresti. Castiga o excursie in Bali si Singapore.