O mancare pentru o cina rapida si usoara atunci cand timpul ne preseaza.
Este o reteta usor de facut, gustoasa, pe care membrii familiei si in special cei mici o adora.
Ingrediente macaroane cu sos alb si salami
500 g macaroane
4 ciuperci mijlocii
1/2 ceapa
2-3 catei usturoi
60 g salami
un cub de unt + 2 linguri de ulei
100 g smantana ( ptr sos )
100 ml lapte ( ptr sos )
1 lingura faina ( ptr ingrosat sosul )
50 g parmezan
sare, piper
1/2 legatura patrunjel
Cum se fac macaroane cu sos alb si salami
Macaroanele se pun la fiert in apa cu sare ( respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj ).
Intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti vom pregati sosul pentru macaroane.
Punem la incalzit untul impreuna cu uleiul vegetal, apoi ceapa taiata marunt si usturoiul intreg pentru aroma ( se va scoate dupa cateva secunde, pentru a nu se arde ), amestecand continuu.
Peste ceapa adaugam salami taiat cubulete si ciupercile felii, amestecand energic tot timpul ( pentru a nu permite prajirea prea tare a ingredientelor ).
Din cand in cand mai adaugam cate putina zeama de la macaroanele care fierb, pentru a se inmuia ceapa si a se forma un sos, lasand sa mai dea in doua- trei clocote ( cca 15 minute ).
Spre final adaugam smantana batuta impreuna cu faina si laptele, amestecand cu o spatula pana se vor incorpora bine ingredientele.
Dupa cca 3-4 minute, punem peste sos parmezanul pentru a deveni mai cremos.
Asezonam sosul format cu sare si piper dupa gust.
Macaroanele pe care le-am scurs si clatit bine cu apa, le asezam pe o farfurie intinsa, in mijloc, turnand sosul fierbinte deasupra.
Pentru aspect, vom presara putin patrunjel verde taiat fin si parmezan la alegere.
POFTA BUNA !!