Macaroane cu sos alb si salami

O mancare pentru o cina rapida si usoara atunci cand timpul ne preseaza.

Este o reteta usor de facut, gustoasa, pe care membrii familiei si in special cei mici o adora.

Ingrediente macaroane cu sos alb si salami

500 g macaroane

4 ciuperci mijlocii

1/2 ceapa

2-3 catei usturoi

60 g salami

un cub de unt + 2 linguri de ulei

100 g smantana ( ptr sos )

100 ml lapte ( ptr sos )

1 lingura faina ( ptr ingrosat sosul )

50 g parmezan

sare, piper

1/2 legatura patrunjel

Cum se fac macaroane cu sos alb si salami

Macaroanele se pun la fiert in apa cu sare ( respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj ).

Intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti vom pregati sosul pentru macaroane.

Punem la incalzit untul impreuna cu uleiul vegetal, apoi ceapa taiata marunt si usturoiul intreg pentru aroma ( se va scoate dupa cateva secunde, pentru a nu se arde ), amestecand continuu.

Peste ceapa adaugam salami taiat cubulete si ciupercile felii, amestecand energic tot timpul ( pentru a nu permite prajirea prea tare a ingredientelor ).

Din cand in cand mai adaugam cate putina zeama de la macaroanele care fierb, pentru a se inmuia ceapa si a se forma un sos, lasand sa mai dea in doua- trei clocote ( cca 15 minute ).

Spre final adaugam smantana batuta impreuna cu faina si laptele, amestecand cu o spatula pana se vor incorpora bine ingredientele.

Dupa cca 3-4 minute, punem peste sos parmezanul pentru a deveni mai cremos.

Asezonam sosul format cu sare si piper dupa gust.

Macaroanele pe care le-am scurs si clatit bine cu apa, le asezam pe o farfurie intinsa,  in mijloc, turnand sosul fierbinte deasupra.

Pentru aspect, vom presara putin patrunjel verde taiat fin si parmezan la alegere.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto