Macroul fiert cu legume este o mancare care se poate consuma si rece, scoasa din frigider. Asta o face perfecta pentru lunile calduroase. In plus, nu exista mancare mai potrivita atunci cand esti la dieta.
Ingrediente pentru macrou fiert cu legume
2 bucati macrou,
1 ceapa mare,
2 morcovi,
2 foi dafin,
300 ml vin alb, sec,
1/2 lamaie,
100 ml apa,
sare, piper,
Cum se face macroul fiert cu legume
Macroul se curat de maruntaie, se taie capul, se spala bine.
Ceapa, morcovii si lamaia se taie in rondele fine.
Intr-o cratita se pune apa cu vinul, se adauga legumele, foile de dafin, sare si piper.
Se pune la fiert, la foc domol, pentru 20 minute sau pana cand sunt aproape fierte.
Se adauga apoi pestele intreg sau taiat bucatele, se lasa sa fiarba 10 minute.
Trucuri si idei
Daca iti place rece, se lasa sa se raceasca si se pune apoi la frigider, pentru 3-4 ore, inainte de servire.
Rasolul se poate comsuma si imediat, cu mamaliga.
Merge cu hrean sau mujdei de usturoi.
Video
In video de mai jos veti vedea tot cum se face macroul cu legume, insa de aceasta data la cuptor si nu fiert