Macrou la cuptor

Macroul este un peste foarte delicios si usor de gatit,ieftin si folositor pentru organism .

Putini ne gandim la beneficiile pe care le are acest peste.

Este un peste cu putine calorii.Macroul contine potasiu,fosfor,fluor,zinc,sodiu,vitamina B12 etc.

Astazi vom gati macrou la cuptor,o varianta foarte usoara si rapida de gatit atunci cand timpul nostru este limitat.

 

Ingrediente pentru macrou la cuptor

4 bucati macrou proaspat (poate fi si congelet)

50 ml ulei masline

1 lingurita boia ardei dulce

2-3 catei de usturoi

1 lamaie (numai zeama )

sare,piper

verdeata(patrunjel)

 

Mod de preparare macrou la cuptor

Pentru aceasta reteta de peste la cuptor vom face o MARINATA pe care o vom folosi, in felul urmator :intr-un castron inalt si larg, vom pune uleiul de masline,boia de ardei,usturoiul pisat,sare si piper si sucul de la lamaie.

Toate aceste ingrediente vor fi amestecate cu ajutorul unui mixer sau cu un tel.

Apoi vom trece la pregatirea macroului,pe care-l vom spala si curata in interior,dupa care fiecare bucata de peste va fi taiata pe lungime si data cu putina sare.

In marinata deja pregatita vom pune fiecare bucata de peste,pe care le vom lasa  cam 30 minute la marinat .

Se va pregati o tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt,dupa care va urma sa fie asezat pestele dar cu pielita in sus.

Se va baga in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 30 minute.

Dupa ce il vom scoate, vom toca putin patrunjel pe care il vom presara pe deasupra.

Aceata mancare se poate servi si calda sau rece.La fel de bine se poate servi langa o garnitura de orez aromatic sau langa niste cartofi natur.

 

POFTA BUNA !!