Mancare de cartofi

Ingrediente:
1 kg cartofi
1 ceasca ulei
2 rosii decojite
2 ardei
2 morcovi
2 cepe
1 legatura de marar/patrunjel
1-2 frunze foi de dafin
ulei, sare.

Mod de preparare:

 

Se curata morcovii si ceapa, se taie  si se pun la calit intr-o cratita putin adanca cu o ceasca de ulei. Se adauga din cand in cand cate putina apa pentru ca legumele sa se inmoaie si sa nu se arda. Cand morcovul s-a inmuiat, se taie ardeiul  si se adauga peste morcovi si ceapa.

 

 

Se curata cartofii, se spala si se pun in cratita cu zarzavatul, se acopera cu apa calda, se adauga sare si o foaie de dafin si se fierb acoperit, la foc mic.

 

 

Cand se inmoaie bine toate, se coloreaza mancarea cu felii de rosii (sau bulion) si se lasa sa mai fiarba 10 minute. La sfarsit se adauga verdeata tocata.

 

 

!Tips: Se serveste cu salata de muraturi!