Ar trebui sa mancam mai putina carne si mai multe alimente verzi, daca vrem sa ne pastram sanatatea. Mancarea de spanac cu ciuperci pe care v-o propun este perfecta pentru a atinge acest deziderat.
Ingrediente pentru mancare de spanac cu ciuperci
1 kg de spanac,
250 g ciuperci,
2 cepe,
2-3 catei de usturoi,
1 lingura de faina,
2 linguri pasta de tomate,
1 legatura patrunjel,
sare, ulei,
Cum se face mancarea de spanac cu ciuperci
Spanacul se curata se spala de mai multe ori, se pune la fiert 10 minute, se lasa apoi la scurs si se marunteste.
Ceapa se toca marunt si se pune la calit in ulei, cand este aproape aurita se adauga ciupercile taiate felii, usturoiul pisat si pasta de tomate.
Faina se desface cu o cana de apa rece si se toarna peste ciuperci si ceapa, se lasa sa se inabuse totul, 5-6 minute.
Intr-un vas un cu ulei se aseaza un start destul de gros din spanacul fiert si apoi un stat de ciuperci cu ceapa, peste se pune alt stat de spanac, sare si deasupra se presara verdeata tocata fin.
Se da la cuptor 10-15 minute.
Video
O alta modalitate de a manca spanac cu ciuperci la cuptor este sa umpli ciupercile cu spanac. Urmareste video pentru a vedea cum se face.