Spanacul este la mare cautare primavara, asa ca nu trebuie sa ratam nici o ocazie de a-l consuma sub diferite forme ( salate, sote-uri etc ), fiind o sursa excelenta de fier si nu numai.
Mancarea de spanac de post este un preparat hranitor si plin de vitamine si minerale.
Ingrediente mancare de spanac
1 kg spanac proaspat tanar ( cu frunze mici )
2 cepe potrivite
4 catei de usturoi ( ptr aroma si gust )
50 ml ulei vegetal
2-3 linguri de faina
200 ml suc de rosii
1-2 cani zeama (de la spanacul fiert)
sare, piper
Cum se face mancarea de spanac
Spanacul se va curata de codite, se va spala bine sub jet de apa rece pentru a se indeparta particulele de pamant si nisip existente in spatele frunzei.
Apoi se va opari pentru cca 1 minut intr-o oala cu apa clocotita cu un praf de sare.
Se va scoate si lasa la scurs si racit intr-o sita pana va fi folosit ( oprindu-se o cana din zeama de la fiert ).
Ceapa curatata, spalata si taiata marunt o vom pune la calit intr-o craticioara cu ulei incins.
Se va cali atat cat va deveni translucida, urmand sa adaugam spanacul scurs si tocat marunt cu ajutorul unui cutit ascutit ( sau dat la blender pentru a deveni o pasta ).
Se va lasa cca 1-2 minute impreuna cu ceapa, apoi se va adauga o cana din zeama de la spanacul fiert, condimenta cu sare, piper dupa gust, lasand sa dea 2-3 clocote pentru a se combina aromele intre ele.
Spre final, vom desface faina intr-un bol impreuna cu sucul de rosii si adauga peste spanac in suvoi amestecand energic ( pentru a nu se forma cocoloase ), formandu-se astfel un sos mai gros.
Adaugam si feliute de usturoi pentru a aroma mancarea de spanac si a deveni mai gustoasa.
Mancarea de spanac se poate servi simpla pentru persoanele care tin post, sau alaturi de un ou posat, o garnitura la un peste sau friptura.
POFTA BUNA !!