Turcii se pricep foarte bine sa prepare legumele. Stiu cum sa le dea cat mai multa savoare. Iar aceasta mancare turceasca cu vinete(imam bayildi) nu are egal, atat ca aspect cat si ca gust. Este adevarat insa ca veti avea nevoie de mult ulei de masline.
Ingrediente pentru mancare turceasca cu vinete
1 kg vinete,
10 ardei,
5 rosii,
2 catei usturoi,
2 linguri pasta de tomate,
150 g iaurt,
1 lingura otet,
sare, piper, ulei de masline,
Cum se face mancare turceasca cu vinete
Vinetele se taie pe lungime, cam 1 cm grosime, se tin apoi 2 ore in apa sarata (1-2 linguri de sare), la temperatura camerei.
In acest timp, ardeii se taie in doua, se curata de seminte.
Rosiile se tin 30 de secunde in apa clocotita, pentru a indeparta cu usurinta pielita, se taie marunt.
Feliile de vinete se scot din apa, se usuca cu un servet si se prajesc bine pe ambele parti, in ulei de masline, se adauga din cand in cand ulei, deoarece vinetele absorb foarte repede, uleiul.
Feliile prajite de vinete se pun pe hartie absorbanta, inainte de a se aseza in vasul de servit.
In vasul in care am prajit vinetele, se prajeste si ardeiul, se aseaza peste vinete, insa dupa ce l-am pus pe hartie absorbanta.
In acelasi vas, cu putin ulei, adaugam rosiile, usturoiul, pasta de tomate si lingura de otet, se lasa pana se formeaza un sos. Se sareaza si pipereza si se adauga apoi peste vinete si ardei.
Se da apoi la rece inainte de a fi servit. La momentul servirii se varsa peste iaurtul, fara sa se amestece.
Video
As vrea si sa va ajut sa intrati un pic in atmosfera. Si cum am descoperit un video cu aceasta reteta care mi-a placut foarte mult vi-l recomand si voua.