Mazare cu orez

Este o mancare de post, iar pentru a fi mai satioasa, se va servi alaturi de un orez fiert sau un piure de cartofi de post.

Ingrediente mazare cu orez

500 g mazare congelata sau proaspata

2 cepe

3 linguri bulion

1 lingura zahar ( optional, daca mazarea nu se va consuma de persoanele cu diabet )

50 ml ulei floarea-soarelui

200 g orez bob lunguiet

1/2 legatura marar

sare, piper

Cum se face mazare cu orez

Ceapa se va curata si taia marunt, apoi se va pune la calit intr-o craticioara cu uleiul la incalzit ( sa devina translucida ) cca 5-6 minute.

Mazarea congelata, se va pune direct din punga ( fara a se decongela, deoarce nu va mai avea  aceeasi calitate ), turnandu-se apa calduta ( cat sa acopere mazarea mai mult de un deget ).

Craticioara se va acoperi cu un capac si va fi lasata sa fiarba la foc domol pentru cca 30 minute, adaugandu-se optional 1 lingurita de zahar ( asta in cazul cand mancarea nu va fi consumata de persoanele cu diabet ), pentru a da o dulceata in plus mazarei si a atenua din aciditatea bulionului folosit.

Intre timp se va fierbe orezul, conform instructiunilor de pe pachet, intr-o craticioara cu apa si un praf de sare.

Aproape de final, in mazare fiarta,  se va pune pasta de tomate desfacuta cu putina apa, apoi asezonata  cu sare, piper si marar proaspat tocat fin.

Individual, pe fiecare farfurie in parte se va aseza un pat de orez, peste care se va pune mazarea cu sosul format.

POFTA BUNA !!

Sursa foto