Mere la cuptor

Este un desert delicios de iarna, dar nimic nu ne impiedica sa-l facem in orice sezon, deoarece ingredientele folosite se gasesc peste tot in piete sau supermarket.

Este o reteta usoara care ne scoate din orice incurcatura cand in casa  avem  mere si restul ingredientelor prin dulapul de la bucatarie si bineinteles cutia nelipsita de inghetata din congelator care ne da idei mereu de a o combina cu cate ceva.

Ingrediente mere la cuptor

Cantitatile la ingrediente se pot modifica…. se mai pot adauga daca va mai fi nevoie.

5-6 mere verzi ( sunt mai tari si rezista mai mult la cuptor, ramanand intregi )

100 g nuci prajite ( sau migdale prajite )

100 g miere de albine

3 linguri de scortisoara macinata

50 g unt

frunze de menta ( ptr decor )

inghetata de vanile ( pentru servit )

Cum se fac mere la cuptor

Merele se vor spala, sterge cu un prosop absorbant, apoi se va scoate casuta cu seminte cu ajutorul unui dispozitiv special sau cu varful unui cutit ( avand grija sa nu desfacem merele ), mijlocul sa fie gol pentru a fi umplut.

Intr-un bol amestecam nuca maruntita ( sau migdalele ), scortisoara macinata, iar cu ajutorul unei lingurite adaugam din amestec in interiorul marului, apoi cate o bucatica de unt si 1 lingurita de miere de albine.

Asezam merele la rand in tava de la aragaz tapetata cu unt, data in  cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 25-35 minute, cat se vor inmuia si lasa zeama ( dupa gustul fiecaruia.. mai moi sau mai tari ).

Merele se vor servi calde cu inghetata de vanilie sau simple decorate cu frunze de menta.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto