Primul impuls care ne determina sa pregatim un mic dejun consistent, este celebra omleta, dar….planurile se pot schimba in sensul bun, adica dintr-o banala omleta o putem schimba intr-o tortillia de cartofi cu traditie spaniola, servita dimineata in frumoasele vacante petrecute pe meleagurile insorite ale Spaniei.
Vom face o tortillia de cartofi si in bucataria noastra de acasa, simpla gustoasa si… sigur vom retrai amintirile si dorul de vacante.
Ingrediente tortillia de cartofi (ptr 2 persoane)
2 cartofi potriviti albi
1 ceapa mica ( pentru un gust savuros )
4 oua
3 linguri ulei vegetal
1 lingurita boia dulce ( sau iute ) pentru decor
2-3 frunze de busuioc proaspat ( sau menta )
cateva fire de arpagic ( ptr decor )
sare, piper
Cum se face tortillia de cartofi
Ceapa curatata si taiata solzisori subtiri, se va pune la calit in uleiul incalzit ( cat sa devina translucida ), intr-o tigaie de tefon ( sau o tigaie obisnuita, dar cu fund dublu ).
Intre timp, cartofii se vor curata si feliati foarte subtiri, cu un dispozitiv special pentru feliat legume ( sau cu un cutit bine ascutit ), urmand a fi adaugati peste ceapa ( avand grija a nu se amesteca, ci doar clatinata tigaie in parti, sau intorsi cu o furculita ).
Ouale batute spuma cu un tel intr-un castron impreuna cu sarea si piperul, frunzele de busuioc tocate fin, se vor adauga peste cartofii aurii ( la fel nu se va amesteca, ci doar lasa pe foc pana se va inchega, iar marginile sa aiba culoarea de copt ).
Cu ajutorul unei farfurii ( sa depaseasca diametrul tigaii ), se va rasturna tortillia de cartofi, apoi decorata cu putin arpagic tocat si cu boia rosie de ardei pentru aspect.
Tortillia de cartofi se va servi calda, portionata in triunghiuri, dar si rece pe post de gustare.
Trucuri si idei
Tortilia cu cartofi poate fi combinata cu diverse ingrediente ( ardei gras; dovlecel; muschi de porc afumat; branza etc.. ) la alegere, imaginatie, sa fie cat mai gustoasa si aspectoasa.
POFTA BUNA !!