Dacă te-ai săturat de mic dejunul pe bază de iaurt atunci încearcă unul care să aibă la baza amatanth. Amaranth sunt seminţele unei plante şi sunt foarte populare în America de Sud. Sunt un pic mai mari decât quinoa, cu care seamănă foarte tare. Sunt cunoscute pentru calităţile lor nutriţionale şi nu durează mult să se facă.
Ingrediente pentru mic dejun cu amaranth
o jumătate de cană de amaranth
o cană jumătate de lapte (puteţi folosi şi lapte de soia sau apa)
scorţişoară, sare
un măr
un sfert de cană de nuci
Cum se face micul dejun cu amaranth
Mărul se curăţa de coajă şi se taie cuburi.
Se pun într-o cratiţă amarath-ul, laptele, scorţişoara, sarea şi mărul. Când începe să fiarbă se da focul la mic şi se acoperă oala. Se lasă în jur de 25 de minute, până când amaranth-ul se înmoaie. Trebuie amestecat frecvent.
La final se pune într-un bol, se adauga nucile şi se serveşte imediat.
Video
Dacă nu aţi mai văzut până acum amaranth sau quinoa urmăriţi video de mai jos, ca să vedeţi ce să cumpăraţi şi cum arata rezultatul final.
Trucuri şi idei
Puteţi să vă jucaţi cu ingredientele în ce fel doriţi. Este destul de asemănător cu a face gris sau orez cu lapte. Aţi putea adăuga miere la final că să fie mai dulce. Sau să folosiţi o dulceaţă de fructe de pădure.