Ce să mănânci la micul dejun? Un ou, desigur, este raspusul cel mai la îndemână. Dar nu atunci când vrei să fie un mic dejun care să impresioneze. Pentru aceste momente avem nevoie de o metodă ceva mai specială de a pregăti ouăle.
Şi am găsit una care, culmea, nici nu este atât de dificil de făcut. Doar ai nevoie de tava pentru făcut brioşe şi de câteva ingrediente.
Ingrediente
Ciuperci sote. Asta înseamnă ciuperci făcute în tigaie întinsă, cu ulei (fără apă), până prind o culoare maronie.
Prosciutto pentru a tapeta pereţii. Îmi place foarte mult prosciutto şi mi se pare perfect cum se îmbină cu această reţetă.
Ouă. Pe care trebuie să le spargi cu mare grijă, întrucât nu vrei să se amestece gălbenuşul cu albuşul.
Sos pesto.
Cum se face
Dai drumul la cuptor să se încălzească.
Sotezi ciupercile, ceea ce ia numai câteva minute.
Tapetezi tava cu prosciutto.
Pui întâi ciupercile. Deasupra adaugi oul.
Pui totul la cuptor.
În jur de un sfert de oră trebuie să fie gata, dar este posibil şi mai repede şi mai târziu, în funcţie de cuptor. Mie îmi plac ouăle tari, aşa că le las mai mult.
Video
Nu-i aşa că vi se deschid noi şi noi posibilităţi? Cu o astfel de reţeta te poţi juca oricum cu ingredientele.