Morcovi cu sos de smantana

Morcovi cu sos de smantana

Cum se fac morcovii cu sos de smantana

Morcovii curatati de coaja cu un dispozitiv de legume, spalati, apoi taiati in jumatati rspectiv in sferturi pe lungime ( daca sunt subtiri) sau rondele de cca 2 cm ( daca sunt grosi ).

Intr-o olita potrivita se vor pune la fiert in apa cu un praf de sare ( cat vor fi acoperiti morcovii cu apa ) si 2-3 linguri de zeama lamaie ( sa-si pastreze culoarea ), pentru cca 20 minute ( sa ramana al-dente, ca cei ptr salata beouf ).

Dupa fierbere, morcovii se vor scoate la scurs intr-o strecuratoare si lasati in asteptare.

Intr-o tigaie de teflon se va pune untul la incalzit, apoi zaharul ( lasat cat se va topi putin ), urmand morcovii ( avand grija sa fie intorci cu ajutorul unei palete pe ambele parti), apoi stins totul cu zeama de lamaie si smantana de gatit ( focul sa fie domol ), asezonandu-se cu sare si piper dupa gust. Pentru aspect si gust puteti sa adaugati in sos patrunjel uscat (taiat marunt) sau marar. (dupa preferintele fiecaruia)

Morcovii cu sos de smantana se pot servi ca atare sau ca o garnitura la orice fel de friptura ( gratar/cuptor/fiarta), peste etc..

POFTA BUNA !!!