Mucenici moldovenesti de post cu nuca si fulgi de cocos

mucenici-moldovenesti- de post cu miere si nuca

Mod de preparare mucenici moldovenesti de post

Incepem prin a  prepara maiaua. Intr-o cescuta amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si putina apa calda. O lasam 10 minute sa lucreze drojdia.

Apoi, maiaua se pune peste restul fainei, se adauga sarea, apa si uleiul. O framantam pana ce aluatul se poate desprinde de vas. Aluatul trebuie sa fie usor moale si daca e prea tare se mai adauga apa calda si puţin ulei. Se lasa sa creasca cca 30 de minute in vasul pe care il acoperim cu un prosop curat.

Dupa ce a crescut, luam aluatul si il impartim in 12 bucaţi. Din fiecare se lucreaza cate un „sul” care se impleteste sub forma cifrei opt. Se asaza în tava unsa cu puţina grasime vegetala si tapetata cu faina. Ii bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius cca 25 de minute, pana devin rumeni.

Intre timp, pregatim siropul prin fierberea ingredientelor pentru sirop. Dupa ce mucenicii s-au copt, se asaza pe un platou si se insiropeaza. Se ung cu miere si se presara cu nuca macinata, din belsug. Se lasa sa se inmoaie de la sirop si apoi sunt numai buni de servit.

Pentru cei care doresc, pot sa mai „pudreze” mucenicii si cu fulgi de cocos, pentru un plus de aroma si sa ii decoreze pentru placerea copiilor cu bomboane marunte colorate.

Savurare placuta!