Daca aveti vinete la indemana si sunteti intr-o perioada in care nu mancati carne sau produse lactate trebuie sa incercati aceasta musaca. Este hranitoare, buna la gust si foarte sanatoasa.
Ingrediente pentru musaca de vinete cu orez
4-5 vinete,
2 cepe,
2-3 catei de usturoi,
2-3 rosii,
250 g orez,
1 legatura patrunjel,
sare, ulei,
Cum se face musacaua de vinete cu orez
Ceapa se caleste in ulei.
Cand ceapa este aproape aurie se adauga orezul spalat si 2 cani cu apa. Se lasa sa fiarba bine orezul.
Vinetele se taie rondele si se prajesc usor in ulei sau le faceti pe gratar, ca sa nu mai folositi atat de mult ulei.
Intr-un vas uns cu ulei se aseaza un strat de vinete, apoi unul de orez, se repeta operatia pana se termina ingredientele, ultimul strat este de rosii taiate rondele.
Usturoiul se piseaza, se pune putina apa si se toarna peste musaca. Deasupra se pune verdeata tocata marunt.
Tava se introduce in cuptor si se lasa in jur de 20 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca mai un sfert de ora inainte de a fi servita.
Video
Daca nu tineti sa mancati fara carne, atunci puteti face o cu straturi de vinete musaca in stil turcesc, cu carne de vita tocata, precum in video de mai jos.