Daca doresti o friptura care este delicioasa si in acelasi timp suculenta, poti incerca aceasta reteta care cu siguranta nu ii va dezamagii pe gurmanzi.
Ingrediente muschi de porc impanat, la gratar
1 -2 kg muschi de porc
100 g slanina afumata
catei de usturoi
cimbru uscat
sare, piper macinat
Cum se face muschiul de porc impanat, la gratar
Muschiul de porc ( se poate lasa cu acel strat de grasime, daca exista ) se va taia in 3-4 bucati, asezonat cu un amestec din: cimbru uscat, sare, piper, iar cu varful unui cutit se va face cate un locas in care se va pune bucati din slanina afumata si feliute subtiri de usturoi.
Pe un gratar de curte bine incins/grill de apartament se vor pune bucatile de muschi de porc pregatite in prealabil, intorcandu-le des pe toate partile ( eventual se poate stropi cu putina apa ) pana ce va fi bine patruns.
Atentie: muschiul de porc impanat, la gratar se va face in timpul cand invitatii sunt la aperitive, iar noi ca si gazda, vom avea grija de gratar, in timp ce savuram un pahar de vin si intretinem conversatii placute referitoare la minunatele sarbatori de iarna.
Cand, muschiul de porc este gata, se va servi imediat alaturi de legume gatite la cuptor/cartofi prajiti si cu garnitura de salate la alegere.
POFTA BUNA !!!!