Muschiulet de berbecut pe pat de fasole

Ingrediente:
un muschiulet de berbecut(700gr)

600 grame fasole rosie la cutie

½ ceapa rosie

½ ardei gras galben

un ardei capia copt in otet

5 catei usturoi

un ardei iute optional

o lingura acetato balsamico

50 ml vin rosu sec

o lingurita de miere

doua felii de pancetta

4-5 rosii cherry

2-3 fire rozmarin

patrunjel verde

doua trei frunze de busuioc proaspat

doua linguri ulei de masline

o lingurita otet de vin alb

un cub de unt

5-6 boabe piper rosu

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

 

 

Mod de preparare:

 

 

Toamna a venit cu alai mare pe plaiurile mioritice iar ciobanii vor sacrifica in cinstea ei cei mai frumosi berbecuti pentru a ne desfata pe noi cu pastrama si bucate traditionale la targurile de toamna. Cu siguranta nu o sa fie nici o problema in a gasi o bucata de muschiulet de berbecut pentru reteta pe care o propunem pentru dumneavoastra.

 

Muschiulet de berbecut pe pat de fasole rosie

 

Intr-un mojare se piseaza 2-3 catei de usturoi cu putina sare, un fir de rozmarin si cateva boabe de piper rosu, dupa care adaugam doua linguri de ulei de masline extravirgin si o lingurita de otet de vin alb.Se amesteca bine pana se formeaza o pasta.

Se maseaza bine muschiuletul de berbecut cu aceasta pasta si se lasa la rece aproximativ o ora.

 

  1. Ceapa se taie julien. Ardeiul gras se taie pe lung, in felii subtiri. Rosiile cherry se taie fiecare in 4 bucati.

  2. Intr-o tigaie incinsa cu doua linguri de ulei de masline, se adauga ceapa si ardeiul si se calesc pentru 3-4 minute la foc mediu, pana se inmoaie.

  3. Se adauga fasolea rosie (dupa ce a fost scursa de zeama), ardeiul copt taiat in felii, otetul balsamic, vinul,mierea, sare si piperul si se lasa la foc pentru aproximativ 10 minute. Se adauga rosiile cherry, ardeiul iute si se mai lasa pentru cateva minute pe foc. La final se adauga cateva fire de busuioc sau patrunjel proaspat tocat.

  4. Intre timp, intr-o tigaie incinsa cu un cub de unt, doua linguri de ulei de masline ,adaugam doi trei catei de usturoi in coaja si doua fire de rozmarin, dupa care se adauga muschiuletul de berbecut si se frige la foc iute timp de doua minute, pe fiecare parte pana capata o usoara crusta.

  5. Dupa ce focul a fost oprit, muschiuletul de berbecut se infasoara cu cele doua felii de pancetta si se muta intr-o tava tapetata cu putin unt. Se pune la cuptorul preincalzit pentru inca 15-20 de minute cu tot cu sucul lasat in tigaie, usturoiul si rozmarinul.

  6. Dupa ce muschiuletul de berbecut este gata, se taie in felii si se serveste pe un pat de fasole rosie alaturi de un vin rosu sec.