Napi cu branza la cuptor

Napi cu branza la cuptor

Napii sunt niste radacinoase care se dezvolta  in pamant ca si cartofi, dar dulci, asemanatori ca forma cu ghimbirul. In medicina siropul de napi este recomandat pentru bronsite, tuse…, napul continand vitamine ca: A; B1;B2; C; CALCIU; FOSFOR; FIER ETC..

In bucatarie napul se poate gati sub form de supa crema; copt in cuptor; piure; tocane; salata de cruditati etc.. Reteta de mai jos, ne propune un preparat dulce-sarat, care poate sa fie servit seara la cina.

Ingrediente napi cu branza  la cuptor

500 g napi

500 ml lapte

250 g smantana de gatit

100 g cascaval ras ( consistenta tare )

3 linguri de pesmet alb ( pentru a se ingrosa sosul )

50 g unt ( uns vas si in sosul de smantana )

3-4 linguri de zeama lamaie

2 oua

100 g branza telemea de oaie

4 felii de bacon (optional)

sare, piper, un praf de nucsoara