Naut crocant, picant şi dulce

Vă place să ronţăiţi alune prăjite? Atunci veţi iubi şi năutul la cuptor. Gustul este asemănător iar numărul de calorii este la jumătate!

Nu aveţi nevoie de multe ingrediente pentru a face naut crocant. Şi nici nu ia mult timp, cam 30 de minute. Cu condiţia să aveţi deja naut fiert.

Dacă nu aveţi naut fiert, atunci îl puneţi în apă (o cantitate generoasă) cu 24 de ore înainte şi îl lăsaţi să absoarbă apă. Apoi îl scoateţi din apă şi îl folosiţi, fără să îl mai fierbeţi. Ţineţi minte însă să îl lăsaţi mai mult în cuptor, cam o oră la 400 de grade, ca să fie făcut.

Ingrediente pentru naut crocant

o cană de naut
3 linguri de ulei de măsline
sare
condimente, după gust

Cum se face năutul crocant

Scurgeţi bine năutul. Îl puteţi pune şi pe hârtie absorbantă ca să fiţi siguri că nu mai are lichid.

Adăugaţi condimente, după gust. Să fie dulce, să fie sărat, să fie un pic iute? Amestecaţi bine totul. Cel mai simplu este să folosiţi un bol pentru asta.

Puneţi năutul într-o tavă întinsă, astfel încât bobitele să stea una lângă alta şi daţi la cuptor, la 180 de grade. În maxim jumătate de oră este gata. Aveţi grijă ca din când în când să mai învârtiţi în năut, să se facă bine pe toate părţile.

Video

Haideţi să vedem acum câteva variante de condimente pe care le puteţi adăuga la naut.
Ca să îl faceţi picant puneţi ulei de măsline, sare, piper, chimion, chili.

Ca să îl faceţi dulce puteţi adăuga zahăr brun şi rozmarin, însă puneţi în ultimele 5 minute de ţinut la cuptor, ca să nu se ardă zahărul.

Sursa foto