Negresa cu glazura crema de branza

Este o prajitura cu o senzatie intensa de ciocolata si voluptoasa.

Se prepara foarte usor si se poate servi la o cana de lapte caldut sau o ceasca de ceai, fiind foarte cremoasa si delicioasa.

Ingrediente negresa cu glazura crema de branza

5 oua

300 g zahar tos

200 g unt cu 82% grasime

200 g ciocolata amaruie

200 g faina alba

200 g nuci ( taiate marunt )

Pentru glazura negresa

150 g crema Philadelphia ( sau branza de vaci )

40 g unt ( la temperatura camerei )

100 g zahar pudra

2 plicuri zahar vanilat

2 linguri zeama de lamaie

Pentru decor negresa

50 g ciocolata amaruie ( topita in cuptorul cu microunde )

coji de portocala confiate ( optional )

Cum vom face glazura din crema de branza

Intr-un bol vom pune crema de branza Philadelphia ( sau branza de vaci ), untul, zaharul pudra, zaharul vanilat si zeama de lamaie mixandu-le pana vom obtine o pasta omogena, fina de crema.

Cum vom face negresa cu glazura din branza

Intr-un castron vom pune bucatelele de ciocolata cu untul pe baie de abur ( peste o alta cratita in care va clocoti incet apa fara sa atinga fundul castronului) pana se va topi bine.

Apoi dam deoparte castronul ocupandu-ne de prajitura mai departe.

Punem ouale intregi intr-un bol cu zaharul tos, mixandu-le pana se vor albi, mari volumul si zaharul sa fie topit.

Adaugam incet ciocolata, mixand in continuare pana obtinem o compozitie omogena.

Nucile taiate marunt vor fi adaugate in compozitie.

Faina cernuta va fi pusa in ploaie, amestecand cu o spatula ( fara mixer ) de jos in sus pana obtinem un aluat neted si fluid.

La aceasta reteta de negresa nu se va folosi praf de copt ( deoarece ar usca prajitura ).

Intr-o tava mica cu dimensiunea de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt vom turna compozitia.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 25-30 minute ( pana se va intari deasupra atunci cand o vom atinge cu degetul, ea fiind o prajitura umeda daca vom face testul cu scobitoarea ).

Negresa dupa coacere se va lasa la racit in tava pentru 30 de minute sau peste noapte, deoarece fiind foarte frageda nu se va putea taia.

Dupa ce s-a racit, punem glazura de crema din branza niveland-o cu un cutit cu lama lata pe toata suprafata prajiturii adaugand si coji de portocala confiate.

Pentru un aspect si mai apetisant vom decora negresa  cu ciocolata topita.

Prajitura se pune pe un platou, taiata in patrate mici sau felii subtiri.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto