Mod de preparare negresa marmorata
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Punem hartie de copt intr-o tava si o ungem cu unt.
Luam doua vase in care punem ciocolata maruntita. In unul punem ciocolata amaruie si in celalalt ciocolata alba si o topim la bain-marie, adaugand si un pic de unt.
Punem apoi cele doua vase cu ciocolata de-o parte si le lasam sa se raceasca. Cand ciocolata alba s-a racit un pic adaugam smantana peste.
Luam ouale si le punem intr-un vas si le amestecam 125 g de zahar. Adaugam apoi in fir subtire, amestecul de ciocolata si unt si mixam. Cernem faina deasupra si amestecam iar cu o lingura de lemn, pana se incorporeaza bine si la sfarsit adaugam 1/2 din cantitatea de nuci maruntite. Intindem aluatul in tava si deasupra adaugam restul de nuci.
Celelalte doua oua le amestecam cu zaharul ramas, apoi adaugam ciocolata alba si cernem deasupra cele 3 linguri de amidon, pe care le incorporam bine in compozitie.
Punem aceasta compozitie cu ciocolata alba peste aluatul “brun” cu o lingura si trasam linii serpuite cu lingura, astfel incat cele doua aluaturi sa se amestece partial sa rezulte aspectul “marmorat”.
Bagam tava in cuptor si coacem timp de 40 minute pe sina de mijloc a cuptorului. Daca a trecut testul scobitorii, lasati-o sa se raceasca integral si taiati-o dupa preferinte.
Savurare placuta!