Este o reteta simpla, rapida, ieftina, pentru un mic dejun sau pentru o cina, atunci cand dupa o zi obositoare petrecuta la serviciu, tot ce ne dorim este sa preparam ceva repede, gustos si sa potoleasca foamea familiei.
Ingrediente omleta cu cartofi
6 oua
2 cartofi potriviti
50 g cascaval consistenta tare
1/2 ardei gras rosu
1/2 legatura marar
3 linguri ulei de masline
sare, piper
Cum se face omleta cu cartofi
Cand facem omleta cu cartofi, intai pregatim ouale:, le batem intr-un castron cu sare, piper, marar ( optional ) si apa minerala ( pentru a desface mai bine ouale si sa fie omleta mai pufoasa), apoi ne ocupam de cartofi ( deoarece acestia dupa ce sunt rasi pe razatoare, trebuiesc folositi imediat, pentru ca se inegresc repede ).
Cartofii ii curatam de coaja, spalam, dampe razatoarea mica si adaugati peste oul batut, amestecand lent cu ajutorul unui tel pana la omogenizare completa.
La final punem in castron ardeiul gras taiat fasii subtiri, cascavalul ras pe razatoarea mare.
Intr-o tigaie de teflon, punem uleiul la incins, apoi compozitia de ou, avand grija ca dupa 3-4 minute sa intoarcem omleta pe cealalta parte.
Omleta cu cartofi se va servi portionata in farfurii albe, pentru fiecare persoana in parte, alaturi de o salata verde sau de niste rosii cherry taiate in jumatati.
POFTA BUNA !!!