Nu cunosc pe nimeni care să spună nu unei omlete. Este cea mai hrănitoare mâncare care se face extrem de rapid.
Doar ca la un moment dat te plictiseşti de veşnicele ingrediente: şuncă şi caşcaval. Parcă ai încerca şi altceva. Dacă şi tu ai ajuns în acest stadiu în privinţa omletei, ei bine, afla că eşti de abia la început. Se pot pune foarte multe ingrediente în omletă. De data aceasta, varianta cu spanac şi quinoa. O astfel de omletă îţi oferă cu adevărat o masă completă şi este atât de bună la gust încât o poţi pune pe masă şi în weekend.
Şi, da, a rămas la fel de uşor de făcut.
Ingrediente
Ulei de măsline
Usturoi tăiat mărunt
Ouă
Sare şi piper
Spanac
Quinoa fiartă
Lapte
Paşi
Într-o tigaie pui o lingură de ulei de măsline şi o ţii pe foc până când se încinge. Adaugi usturoiul şi îl laşi un minut.
Între timp, bate ouăle cu un pic de lapte, sare şi piper.
Adăugă spanacul în tigaie şi lasă-l o jumătate de minut.
Adaugă şi oul şi învârte-l să se facă pe toate părţile.
Când este aproape gata adaugi şi quinoa fiartă şi amesteci bine.
Gata, se poate mânca. Poţi presăra şi un pic de parmezan deasupra, la servire.