O omleta perfecta, hranitoare, asigurand un mic dejun satios pe o perioada indelungata de timp.. atat pentru adultii cu un serviciu fara pauza cat si pentru elevii care nu-si iau pachetelul de scoala.
Ingrediente omleta cu ton si rest de peste
rest de peste fiert, prajit ( cod, merluciu etc.. )
1 cutie ton bucati in suc propriu ( 185 g )
6 oua
30 g unt + 1 lingura ulei
1/2 ceapa rosie ( este mai dulce )
1/2 ardei gras rosu
1 ceasca lapte ( face omleta mai pufoasa )
50 g parmezan ras ( optional )
1/2 legatura patrunjel proaspat tocat
sare, piper
Cum se face omleta cu ton si rest de peste
Pentru ca, dimineata ne grabim sa facem un mic dejun, pregatim mai intai ingredientele separat si totul este gata in 10 minute.
Intr-o tigaie de teflon larga, punem untul la incins impreuna cu uleiul vegetal, apoi adaugam ceapa taiata julien impreuna cu ardeiul gras taiat feliute ( lasate la sotat cca 5 minute… sa fie aldente ), ouale batute spuma cu ajutorul unui tel sau o furculita, impreuna cu sarea, piperul si laptele.
Peste omleta adaugam bucati de ton sau rest de peste ( prajit sau fiert ) optional, o intoarcem usor cu ajutorul a doua palete sau o putem rula.
Omleta astfel gatita, se va transfera usor pe un platou, decorata cu patrunjel proaspat tocat fin, sau presarata cu parmezan, apoi servita la mic dejun cu paine prajita in farfurii individuale.
Trucuri si idei
Pentru a obtine o omleta pufoasa, aceasta se va acoperi cu un capac cat timp se gateste ( fara a mai fi nevoie s-o intoarcem pentru a se praji pe ambele parti ).
POFTA BUNA !!