Omleta pufoasa cu rosii

Ai spune ca nu este nimic special in a face o omleta. Insa stii sa faci cea mai pufoasa omleta posibila? Este vorba numai de cateva trucuri care ne vin de la francezi, insa ele fac diferenta.

Ingrediente pentru omleta pufoasa cu rosii

3 oua

1 rosie

3 linguri lapte

sare, piper

Cum se face omleta pufoasa cu rosii

Se separa albusul de galbenus la doua oua. Punem galbenusurile deoparte pentru alta utilizare si folosim la omleta albusurile. Un ou il punem intreg.

Le batem bine impreuna cu un tel sau cu o furculita.

Se adauga laptele si se mai bat un pic.

Se taie rosia cubulete. Se adauga peste oul batut. Se adauga sare si piper si se amesteca bine impreuna.

Pentru coacere se foloseste o tiagaie antiadeziva, fara niciun pic de grasime, fie unt sau ulei.

Se toarna omleta, se lasa sa se faca pe o parte, se intoarce si se lasa si pe cealalta parte.

Truc: aceasta omleta merge foarte bine si cu ierburi, cum ar fi marar, patrunjel, fin taiate.

Sursa foto