Orez cu carne tocata de vitel

Orezul cu carne tocata de vitel este o alegere foarte buna pentru o cina in familie. Este satios, contine si legume si te scapa de vesnicii cartofi prajiti cu friptura.

Ingrediente pentru orez cu carne tocata de vitel

250 g orez bob rotund
1 ceapa,
1 ardei verde,
2 rosii,
400 g carne tocata de vitel,
1 l supa de legume sau apa,

un cub de unt ( ptr orez .. sa fie mai cremos )
1 lingurita chili,
sare, piper, ulei,

Cum se face orezul cu carne tocata de vitel

Ceapa se  va curata si taia marunt, ardeiul verde se va curata de seminte si nervuri,apoi taiat  in fasii subtiri si puse la calit intr-o tigaie.

Cand ceapa va devini translucida, se vor adauga rosiile fara pielita si tocate marunt(si sucul lor).

Apoi se va  pune si  carnea tocata de vitel, desfandu-se cu o furculita ( pentru a se desface si sa nu ramana cooloase ), lasata la fiert la foc domol cca 30 minute.

Se va adauga  orezul spalat sub jet de apa rece si scurs, amestecandu-se bine cu carnea, apoi completandu-se cu supa de pui sau apa calduta ( pentru a fierbe si umfla bobul de orez ) si cubul de unt.

Vasul se va acoperi si  lasa la foc domol sa fiarba cca 15 minute ( pana ce orezul va absorbi tot lichidul ).

Se va asezona la final pentru gust chili, sare si piper.

Orezul cu carne tocata de vitel se va servi cald.

Video

Orezul cu carne tocata de vitel este foarte bun la gust. Dar parca este o mancare prea cuminte. Daca l-am face la cuptor, acoperit cu branza, ca si cum am servi o uriasa lasagna, insa fara blat, pentru ca deja avem orez. Vedeti in video de mai jos cat de bine arata rezultatul