In copilarie obisnuiam mult sa mananc orez cu lapte. Aceasta este o versiune a acelei retete, dar mai aromata si facuta cu lapte de soia. In acest fel il puteti consuma si atunci cand tineti post.
Ingrediente pentru orez cu lapte de soia
25 g orez bobul rotund,
150 ml lapte soia,
10 g zahar,
la legere arome: rom, baton vanilie, coaja rasa de lamaie,
se mai pot adauga: miez de nuca, stafide, dulceata,
Cum se face orezul cu lapte de soia
Laptele se pune la fiert impreuna cu aromele.
Se lasa pana da in primul clocot si se adauga orezul spalat.
Se lasa acoperit, la foc domol, pentru 20-30 minute.
Se stinge focul, se adauga zaharul si se mai lasa 10 minute, pana se intareste.
Se pune in boluri, se raceste cu apa, apoi se dau la frigider.
Video
Dar poate ca nu va place orezul cu lapte sub forma de budinca si mai degraba ati aprecia ceva mai tare. Puteti face prajiturele de post cu orez si lapte de cocos numite kiribath. Urmariti video pentru a vedea cum