Orezul cu ton este o mancare foarte usor de facut, indicata de asemenea si pentru persoanele care tin o dieta pentru slabit.
Poate fi folosita ca fel principal sau pentru o cina usoara.
Ingrediente orez cu ton
200 g orez bob lunguiet
1 cutie ton in suc propriu 200g
1 ceapa
2-3 catei usturoi
1/2 ardei gras rosu
100 ml vin alb demisec
100 g parmezan ( ptr orez )
50 ml ulei ( pentru sotat legumele)
1 cub legume ( pentru a aroma orezul la fiert )
1/2 legatura patrunjel proaspat tocat
Cum vom face orez cu ton
Pentru inceput ne vom ocupa de orez si anume: il spalam bine sub jet de apa pentru a elimina amidonul, evitand lipirea boabelor intre ele la fiert (lichid de doua ori volumul de orez ).
Apoi vom pregati legumele pentru sotat ( inmuiat putin dar sa ramana totusi aldente ), curatate, spalate si taiate dupa metodele deja stiute de fiecare gospodina ( ceapa tocata foarte marunt, ardeiul tocat fasii si usturoiul taiat feliute ) intr-o tigaie de teflon cu ulei la incins.
Adaugam vinul alb demisec, tonul din conserva, lasand sa dea cateva clocote pentru a se combina aromele.
Asezonam cu sare si piper dupa gust.
In cratita in care se afla orezul deja fiert, adaugam sosul de ton, parmezanul care va face orezul mai cremos, amestecan usor cu o spatula ( avand grija sa nu desfacem orezul, ci a ramane bobul intreg ).
Orezul cu ton se va servi la fel principal pe farfurii albe, intinse, decorat pentru aspect apetisant cu patrunjel proaspat tocat, cu paine prajita sau alaturi de o salata verde.
POFTA BUNA !!!