Va place carnea de miel? Ati putea sa o consumati mai des, nu numai de Sarbatori, intrucat este o carne sanatoasa. Va propunem mai jos o reteta de carne de miel cu sos rosu, careia ii vom adauga o garnitura simpla, de orez.
Ingrediente orez grecesc cu carne oaie ( sau miel)
500 g carne oaie ( miel ) din pulpa
1 ceapa mare
250 g orez cu bob lunguiet
200 ml suc de rosii
50 g unt ( ptr orez )
50 ml ulei vegetal
1/2 patrunjel verde ( ptr decor )
sare,piper
Cum se face orezul grecesc cu carne de oaie (miel)
Spalam carnea de oaie (miel ), apoi o taiem bucati potrivit de mari si o punem la calit in uleiul incins intr-o tigaie de teflon, pana se va rumeni usor ( amestecand tot timpul cu o spatula ).
Ceapa curatata si spalata, o vom taia marunt si adauga peste carnea de oaie ( miel ), picurand apa calda din cand in cand ( pentru a nu se arde ceapa, ci sa devina translucida ), iar carnea sa se fragezeasca ( acoperind tigaia cu un capac.).
Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce, ceapa si carnea sau gatit adaugam sucul de rosii, lasand sa fiarba pentru a se forma un sos mai omogen.
Separat in alta oala se va pune orezul spalat si scurs la fiert cu un litru de apa, pana ce se va umfla bine si lega.
Pentru un gust mai cremos adaugam spre sfarsit cubul de unt, amestecand usor pentru a nu sfarama bobul de orez.
Orezul grecesc cu carne de oaie (miel ) se poate servi pe farfurii mari intinse, in mijloc, iar peste se va pune carnea de oaie impreuna cu sosul de rosii format, sau se poate amesteca de la inceput cu carnea de oaie si servit impreuna.
Pentru decor vom presara peste orez patrunjel verde tocat fin.
Aceasta mancare delicioasa cu orez si carne de oaie se poate servi alaturi de o salata de legume proaspete ( salata verde, castraveti, rosii, ceapa verde etc.. )
POFTA BUNA !!