Daca la un moment dat orezul simplu nu iti mai spune nimic este de inteles. Pana la urma el este un tip de mancare fara niciun gust. De aceea iti propunem o reteta care te va face sa te indragostesti iar de el. Este o reteta mexicana.
Ingrediente pentru orez rosu
1 ceapa mica,
100 g ciuperci(proaspete),
500 g orez,
2 linguri pasta tomate,
1 l supa de legume(se pot folosi cuburi de tip knorr sau maggi)
1 lingurita paprica,
1/2 lingurita chilli,
3 linguri ulei masline sau floarea soarelui,
sare, putin piper,
Cum se face orezul rosu
Ceapa se toaca marunt si se pun la calit in ulei.
Cand ceapa a devenit translucida, se adauga ciupercile curatate de codite si taiate felii subtiri. Se amesteca bine la foc iute, 2-3 minute.
Se adauga apoi pasta de tomate, se amesteca 1 minut.
Se adauga apoi orezul si mirodeniile, se amesteca bine, pentru 1 minut.
Se adauga supa de legume.
Vasul se acopera si se lasa 20 minute, la foc domol, pana cand orezul absoarbe tot lichidul.
Video
Va aratam o alta varianta a acestei retete, in care orezul este prajit inainte de a pune peste el pasta de tomate.