Orz cu orez brun şi rodie

Cu orz, orez brun şi rodie poţi face o mâncare foarte elegantă, care să nu semene cu clasicul pilaf pe care îl cunoşti. Va fi o mâncare crocantă şi un pic dulce, foarte hrănitoare, perfectă dacă eşti în căutare de o garniture pentru o masă de sărbătoare.

Ingrediente pentru orz cu orez brun şi rodie

2 linguri de ulei de măsline
o ceapă medie tăiată fin
o jumătate de cană de orez brun
o jumătate de cană de orz
un sfert de cană de alune
seminţele de la o rodie
sucul de la o lamâie
pătrunjel proaspăt tocat

Cum se face orzul cu orez brun şi rodie

Se spala orezul brun şi orzul în apă. Se taie ceapa fin.

Ceapa se pune într-o tigaie fierbinte cu 2 linguri de ulei şi se lasă până devine aurie.

Într-o oală se pune la fiert orezul şi orzul cu 3 căni de apă. Se pune ceapa deasupra. Când începe să fiarbă se acoperă şi se dă focul mic. În 25 de minute vor fi fierte, apa se va reduce foarte mult. Se ia de pe foc.

Între timp, alunele se prăjesc într-o tigaie încinsă pentru câteva minute. Trebuie să amesteci constant. Se iau când devin aurii şi crocante şi se pun într-un castron să se răcească.

Adăugă alunele peste orez. Adaugă şi seminţele de rodie, pătrunjelul şi zeama de lămâie şi amestecă.

Se serveşte cald. Poftă bună!

Video

Dacă nu aţi mai făcut orz până acum, să ştiţi că nu este deloc complicat. Trebuie spălat bine, la fel ca orezul, pusă apă suficientă şi lăsat la foc mic. Urmăriţi video de mai jos pentru a vedea cum se face.

Sursa foto