Sunt folosite ca un aperitiv si nu lipsesc la mesele festive de sarbatori ( Craciun, Revelion, Paste ), peteceri sau pur si simplu oricand doriti.
Pentru ca “fugim” de a gati aceasta reteta acasa, va asigur ca respectand intocmai pasii va fi foarte usor de facut, apreciata de familie si de prietenii invitati la masa la diferite ocazii.
Pentru o varianta mai dietetica putem inlocui maioneza cu iaurt sau smantana cu un procent redus de grasimi.
Ingrediente oua umplute ( pentru 6 persoane )
10 oua fierte ( se obtin 20 jumatati de ou )
50 g cascaval ras ( pentru umplutura )
1 lingura de mustar ( pentru umplutura )
2 linguri de maioneza de casa ( pentru umplutura )
50 g masline negre rondele ( pentru decor )
2 jumatati de gogosar in otet ( pentru decor )
1/2 legatura patrunjel proaspat ( pentru umplutura )
sare, piper
————————————————————————————————————
Pentru a obtine de fiecare data un ou perfect, exact asa cum iti doresti, Gastropedia iti recomanda sa folosesti un timer de oua. Poti cumpara acum produsul de la noi:
————————————————————————————————————
Ingrediente pentru maioneza de casa ( aproximativ 200 g)
1 galbenus fiert
1 galbenus crud
200 ml ulei
1 lingurita mustar
1 lingura zeama de lamaie
sare, piper ( dupa gust )
Cum vom face maioneza de casa pentru umplut oua
Intr-un bol vom pune galbenusul fiert pe cre il vom zdrobi bine cu o furculita.
Apoi adaugam galbenusul crud amestecandu-l la inceput cu o spatula pentru a se omogeniza bine cu cel fiert.
Cu ajutorul unui mixer manual, vom mixa galbenusurile turnand cate putin ulei ( vom folosi ulei cat de multa maioneza dorim. La aceasta reteta am folosit numai 100 ml ulei. )
Dupa ce am obtinut cantitatea de maioneza dorita, vom adauga mustarul, zeama de lamaie, sarea si piperul dupa gust amestecand pana la omogenizare ingrediente.
Pentru ornat platou oua umplute
200 g maioneza de casa
1 lingura smantana ( sau iaurt )
sare, piper
Cum vom face sosul pentru ornat platou oua umplute
Intr-un bol vom pune maioneza de casa, smantana, sare si piper dupa gust amestecand cu ajutorul unei spatule, pana se vor omogeniza si obtine un sos bun de pus pe platou.
Cum vom face oua umplute
Pe un blat de lucru vom taia fiecare ou fiert pe lungime in jumatati.
Glbenusurile rezultate le vom pune intr-un bol.
Apoi cu o furculita vom zdrobi galbenusurile bine.
Vom adauga maioneza de casa, mustarul, cascavalul ras, patrunjelul verde taiat marunt, sare si piper dupa gust.
Amestecam cu ajutorul unei spatula pana vom obtine o pasta omogena numai buna de umplut ouale.
Cu ajutorul unui posh sau lingurite vom umple fiecare jumatate de ou, astfel incat sa ne ajunga umplutura pentru toate jumatatile.
Pe un platou vom pune sosul de maioneza pe care l-am pregatit inainte si asezam frumos si aspectos jumatatile de ou umplute.
Le vom decora cu masline si bucati mici de gogosar in otet taiat marunt dupa fantezia si imaginatia fiecaruia.
Apoi vom acoperi platoul cu o folie de plastic si-l dam la rece in frigider pana la servire.
POFTA BUNA !!!!