Oua umplute cu pasta de usturoi si ansoa

Cand avem in frigider ingrediente , pe care uneori le tot  mutam dintr-o parte in alta, devin  “scaparea” noastra atunci cand trebuie sa pregatim o cina sau un mic dejun.

Si pentru ca, intotdeauna ouale nu lipsesc din casa, ne-am gandit sa facem o reteta simpla, delicioasa si pe placul tuturor, cu ingrediente deja existente in frigider.

Este o reteta cu un cost mediu si la indemana oricui, cu avantajul ca se poate modifica dupa imaginatia fiecaruia de a folosi ingrediente diverse.

Ingrediente oua cu pasta de usturoi si ansoa

5 oua (10 jumatati de ou )

8 catei usturoi

2 buc ansoa

1 lingurita capere

4-5 linguri zeama lamaie

3 linguri ulei masline

1/2 legatura patrunjel

sare ( optional …. daca va mai fi nevoie, deoarece ansoa este foarte sarat )

piper

Cum se fac oua cu pasta de usturoi si ansoa

Mai intai vom fierbe ouale intr-o cratita cu apa si sare cca 20 minute, pentru a fi tari.

Cateii de usturoi ii vom curata, apoi pune la fiert, pentru 10 minute, urmand sa-i adaugam intr-un blender impreuna cu zeama de lamaie, ansoa, caperele, uleiul de masline, mixand totul pana vom obtine o pasta omogena.

Transferam totul intr-un bol unde vom adauga patrunjelul verde tocat fin, piperul dupa gust, amestecand totul cu o spatula.

Ouale fierte tari, le curatam de coaja, taia in doua pe lungime, apoi puse pe un platou ornat cu salata verde, iar pe fiecare jumatate de ou vom pune cate o lingura din pasta obtinuta.

Se pot servi cu paine prajita la micul dejun sau ca un aperitiv la o masa festiva.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto