Oua umplute cu ton din conserva

Oua umplute cu ton

Cum se fac oua umplute cu ton din conserva

Ouale se vor pune la fiert, cca 10-15 minute ( sa fie tari ), apoi se vor lasa in apa fierbinte inca 5 minute, urmand a fi racite in apa rece si curatate de coaja.

Taiate ouale in jumatati, se vor scoate galbenusurile care se vor pune intr-un bol unde se vor marunti cu o furculita.

Cratita mica de 2.5 l

Peste galbenuurile maruntite se va adauga: tonul din conserva maruntit scurs, maioneza, mustarul dulce, zeama de lamaie ( dupa gust ), ceapa taiata foarte marunt, sare si piper, amestecandu-se cu o spatula pana se va obtine o compozitie ferma.

Jumatile de albus, se vor umple cu compozitia de galbenus obtinuta, asezate apoi pe un platou, decorate cu un praf de boia de ardei, sunca calita si frunze de patrunjel verde proaspat.

Platoul se va acoperi cu folie de aluminiu ( a se evita folia alimentara, deoarece transpira si se vor umezi ouale ) si dat la rece in frigider, pana la servire.

POFTA BUNA !!!