Paine toast cu spanac, oua si parmezan

paine toast cu spanac oua si parmezan

Cum se face painea toast cu spanac, oua si parmezan

Feliile de paine  toast, se  vor praji intr-o tigaie de teflon cu untul incalzit, pe ambela parti, cca 3-4 secunde ( pana devin aurii ) si transferate  pe un prosop  absorbant, pentru a se elimina surplusul de ulei.

Intre timp, spanacul proaspat, se va curata de pe cotor, spala bine sub jet de apa rece si pus la fiert intr-o olita cu  1/2 l apa  clocotita cu  un praf de sare si zeama de lamaie ( 3 linguri, ptr a-si mentine culoarea vie ).

Dupa fierbere, spanacul se va pune la scurs si racit, taiat apoi grosier pe un blat de lucru.

Ouale intregi se vor bate spuma intr-un bol cu ajutorul unui tel, adaugat cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari, spanacul taiat, sarea si piperul macinat dupa gust.

In tava de aragaz unsa cu unt, se vor aseza feliile de paine toast prajite in unt, peste care se va pune un strat din compozitia obtinuta, presarate cu cascavalul ras si data tava in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca 10 minute ( cat se va gratina suprafata ).

POFTA BUNA !!