Pandispan cu cirese si zmeura

pandispan cu cirese zi zmeura

Un desert bun si sanatos, pentru cei mici? Sau poate pentru o pauza de cafea? Nimic mai simplu, un pandispan cu fructe. O prajitura de casa dulce si racoroasa in acelasi timp.

Ingrediente pandispan cu cirese si zmeura

6 oua

6 linguri de faina

6 linguri de zahar

4 linguri de ulei

2 linguri de smantana (grasa fermentata)

300 g de cirese (fara samburi) si zmeura (curatata)

1 plic zahar vanilat

3 picaturi de esenta de vanilie

1 varf de cutit de sare

Pentru ornat

100g zahar pudra/frisca/zmeura (dupa preferinte)

Mod de preparare pandispan cu cirese si zmeura

Dam drumul, sa se incinga cuptorul la 200 de grade C si tapetam o tava sau o cratita rotunda de cuptor cu unt si faina.

Intr-un vas mixam bine doar albusurile pana se fac o spuma. Adaugam apoi zaharul si amestecam iar, pana zaharul se topeste si vom avea o spuma tare. Amestecam galbenusurile cu uleiul, zaharul vanilat  si esenta de vanilie si le vom adauga treptat peste albusuri, mixand totul la o treapta inferioara, pentru a nu se lasa spuma. Adaugam si cele doua linguri de smantana si praful de sare. Mai amestecam foarte putin. Oprim mixerul si adaugam faina in ploaie, amestecand cu o spatul de sus in jos, pentru a nu se lasa pandispanul, pana faina se incorporeaza.

Desertam totul in forma pregatita si punem peste pandispan fructele curatate de samburi si “frunzulite” (la zmeura). Bagam totul in cuptorul preincalzit la 200 de grade celsius pentru primele 20 de minute, apoi reducem focul la 180 de grade C. Nu deschidem cuptorul in primele 20 de minute. Cand a trecut “testul scobitorii”, in sensul ca introducem scobitoarea in pandispan si nu ramane nimic pe ea, scoatem din cuptor.

Dupa ce lasam un pic la racit, scoatem prajitura din forma o pudram cu zahar si ii punem deasupra cateva fructe sau doar o ornam cu fructe, dupa cat de dulce o preferati. Puteti sa o serviti alaturi de o lingurita de inghetata de vanilie sau o ceasca de cafea.

Savurati!

Sursa foto: Unsplash