Ingrediente:
350 gr mascarpone
300 gr biscuiti amaretto
600 gr mix fructe de padure (coacaze negre, capsuni, mure si zmeura)
4-5 fire menta proaspata
50 ml suc de portocale
4 linguri miere
o lingura extract de vanilie (Dr.Oetker)
o lingura coniac (optional)
Mod de preparare:
Ingredientele pentru desertul cu fructe de padure:
Branza mascarpone se amesteca cu doua linguri de miere, coniacul si extractul de vanilie pana se omogenizeaza.
Intr-o tigaie se pun fructele de padure (pastrand cateva proaspete pentru ornat), doua linguri de miere, 3-4 linguri fresh de portocale si un fir de menta intreg.
Se amesteca usor astfel incat sa nu se striveasca fructele si se lasa la foc mediu aproximativ 3-4 minute, pana se formeaza un sirop.
Se lasa la racit pentru cateva minute.
Intre timp biscuitii amaretto se piseaza usor, nu foarte fin (pastrand cativa biscuti intregi pentru décor).
In 4 cupe transparente se aseaza treptat ingredintele, in straturi dupa cum urmeaza:
– un strat biscuiti amaretto (presati usor cu o lingura)
– un strat branza mascarpone
– un strat fructe de padure
– un strat biscuiti amaretto
– un strat branza mascarpone
– un strat fructe de padure
Dupa ce straturile au fost asezate, se aduga cateva fructe proaspete si se lasa la frigider pentru aproximativ o ora pentru a deveni un desert racoros pentru zile fierbinti de vara.
Cand se serveste parfait-ul, se orneaza cu menta proaspata si biscuiti amaretto, alaturi de un pahar cu sampanie sau un vin frizzante.