Pasca cu branza este una din traditiile cele mai importante a Sarbatorilor Pascale, nelipsind de pe masa festiva alaturi de cozonaci si oua rosii.
Vom face o reteta de pasca fara aluat, o solutie mereu la indemana, mai ales pentru cei care nu iubesc sau nu doresc sa faca aluaturi.
Este foarte simpla de facut, chiar si pentru incepatori urmand fiecare pas.
Ingrediente pasca cu branza fara aluat
1 kg branza de vaci ( inchegata bine, indicat ar fi cea cumparata de pe piata si nu din supermarket )
6 oua
10 linguri zahar tos pudra
3 linguri lapte praf
250 g smantana 22% grasime
100 g unt ( topit )
2 linguri faina alba
200 g stafide ( inmuiate in rom )
4 pliculete zahar vanilat
1 senta rom
1 lamaie ( numai coaja )
Cum se face pasca cu branza fara aluat
Intr-un vas adanc si cu peretii inalti, punem branza de vaci pe care o vom sfarama cu ajutorul unei furculite.
Separam albusurile de galbenus.
Galbenusurile le batem cu zaharul tos pudra pana vor deveni o spuma albicioasa si crescuta in volum, apoi adaugam laptele praf, smantana, stafidele inmuiate in rom, untul topit la bain-marie, aromele, amestecandu-le cu un mixer manual pana se va obtine o compozitie omogena si cremoasa.
Adaugam apoi faina alba cernuta, mixand in continuare, iar spre sfarsit albusurile ( batute spuma tare cu un praf de sare ), putin cate putin.
Transferam compozitia obtinuta peste branza de vaci din vas, amestecand totul de data aceasta cu o spatula de jos in sus, pana se vor incorpora ingredientele si aromele intre ele.
Pregatim o forma rotunda ( diametrul de 25 cm ) tapetata cu unt ( bine si din plin , atat pe lateral cat si fundul formei ), apoi rasturnam compozitia de branza si dam forma in cuptorul preincalzit la 190 grade petru cca 40-45 minute ( pana se va inchega bine si capata o culoarea galben-aurie ).
Dupa ce scoatem din cuptor, lasam pasca cu branza fara aluat sa se raceasca bine in forma, apoi o pudram cu zahar pudra,taia sub forma de triunghiuri si servita ca atare.
Este un desert cu o consistenta pufoasa si aromat.
POFTA BUNA !!