Cand eram copil, Pastele pentru mine insemna Pasca si oua. Exact in acesta ordine 🙂 Nu era Paste daca nu aveam Pasca si recunosc ca o mancam si dimineata cu lapte si la pranz si seara. Mi-se parea cea mai buna mancare din cate facea mama, spre supararea ei. 🙂 Am sa va dau reteta pe care o facea ea si care nu a dat gres niciodata. Puteti sa o decorati impreuna cu copiii. Eu faceam din coca iepurasi si floricele si atunci cand era pe masa eram tare mandra 🙂
Ingrediente Pasca cu umplutura de branza de vaci
Aluat
1 kg faina
8 oua
600 ml lapte
50 ml ulei
60 g drojdie
200 g unt
200 g zahar
20 ml rom
coaja rasa de lamaie si portocala
o lingurita rasa de sare
1 plic zahar vanilat
Crema
750 g branza de vaci grasa
100 g unt
200 ml smantana
50 g gris
30 g faina
200 g zahar
5 oua
1/2 lingurita de sare
50-100 g stafide
30 ml rom
coaja rasa de lamaie