Pasca cu umplutura din branza

pasca cu branza

Cand eram copil, Pastele pentru mine insemna Pasca si oua. Exact in acesta ordine 🙂 Nu era Paste daca nu aveam Pasca si recunosc ca o mancam si dimineata cu lapte si la pranz si seara. Mi-se parea cea mai buna mancare din cate facea mama, spre supararea ei. 🙂 Am sa va dau reteta pe care o facea ea si care nu a dat gres niciodata. Puteti sa o decorati impreuna cu copiii. Eu faceam din coca iepurasi si floricele si atunci cand era pe masa eram tare mandra 🙂

Ingrediente Pasca cu umplutura de branza de vaci

Aluat

1 kg faina

8 oua

600 ml lapte

50 ml ulei

60 g drojdie

200 g unt

200 g zahar

20 ml  rom

coaja rasa de lamaie si portocala

o lingurita rasa de sare

1 plic zahar vanilat

Crema

750 g branza de vaci grasa

100 g unt

200 ml smantana

50 g gris

30 g faina

200 g zahar

5 oua

1/2 lingurita de sare

50-100 g stafide

30 ml rom

coaja rasa de lamaie

Cratita medie de 4.1L