Pasta de ansoa cu usturoi

Pasta de ansoa este un deliciu culinar. Ea poate fi combinata cu multiple legume, pe care le face sa para mult mai gustoase. Pasta va avea un puternic gust de peste, asa ca iubitorii de peste o adora. Aveti mai jos o reteta clasica de pasta de ansoa.

Ingrediente pentru pasta de ansoa

250 g ansoa in ulei sau saramura,
2 catei usturoi,
1 ceapa,
8 frunze de busuioc,
500 ml ulei masline,

Cum se face pasta de ansoa

Intr-un mojar se adauga ustruoiul, ceapa tocata marunt, ansoa, busuiocul si se piseaza bine pana se obtine o pasta.

Se adauga apoi treptat uleiul si se freaca pana se obtine o crema untoasa, ca o maioneza.

Se serveste tartinabila, pe paine prajita sau in boluri cu legume crude: morcov, tulpina de telina, buchetele de broccoli fiert, buchetele de conopida fiarta, sau alte legume.

 

Trucuri si idei

Se poate inlocui uleiul si cu unt, va iesi mai cremoasa.

Daca nu iti place sa o mananci ca atare, atunci o poti utiliza pentru a imbunatati gustul supelor sau sosurilor pe care le faci. Pentru ca, folosita in cantitati mici, intensifica gustul celorlalte alimente. Stiai, de exemplu, ca este folosita intotdeauna in cunoscuta salata Caesar?

 

Video

Vezi mai jos cat de rapid se poate transforma fileul de ancoa intr-o pasta.