Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei.
Pe langa alimentele pregatite pentru o masa de dimineata nu ar strica sa avem si o pasta de avocado.
Avocado este un fruct fascinant, plin de vitamine si minerale, foarte bine tolerat si de bebelusi.
Ingrediente pentru pasta de avocado
2 buc avocado
1/2 cana iaurt grecesc ( sau o smantana cu un continut de grasime redus )
2-3 linguri de zeama de lamaie ( dupa gust, putem adauga si mai mult de 2-3 linguri de zeama lamaie)
3 linguri de ulei masline
1/2 ardei gras rosu ( optional, daca vrem sa-i schimbam culoarea si gustul )
50 g crema branza de capra ( optional )
un praf de sare ( dupa gust sau deloc )
2-3 frunze de menta
Cum se face pasta de avocado
Avocado se curata de coaja, se scoate samburele, se taie in cubulete si impreuna cu ardeiul gras, curatat de seminte si taiat cuburi mici, le vom pune intr-un bol, urmand a fi folosite ulterior.
Dupa ce am pregatit legumele, le punem intr-un blender peste care vom adauga iaurtul sau smantana, zeama de lamaie, uleiul de masline si cateva fire de patrunjel proaspat tocat.
Se vor amesteca pana ce compozitia se va intari.
Apoi vom adauga crema de branza de capra si sare dupa gust sau deloc.
Pasta obtinuta se pune intr-un bol, si se orneaza cu frunze de menta.
Se serveste cu paine de preferat integrala, prajita in toaster.
Pentru a fi si mai gustoasa peste pasta de avocado putem pune toppingurile preferate, sau stropim feliile prajite cu putin ulei de masline si un praf de piper macinat.
Idei de topping
Oua ochiuri, spanac proaspat, rosii cherry sau ridichi taiate feliute subtiri.
POFTA BUNA !!!
Cât de mult îți place?
2 People au dat o notă
Rating mediu
(4.5 / 5)