Nu ma dau in vint dupa branza dulce de vaci, insa in aceasta reteta este delicioasa. Mult mai buna decat orice crema de branza cumparata din comert. Poti sa o faci in weekend si esti sigur ca ai toata saptamana ce sa mananci dimineata.
Este o reteta versatila. Nu trebuie sa puneti mereu aceleasi ingrediente, nu trebuie sa le masurati. Din aceasta cauza va si dam la ingrediente mai multe variante, ca sa alegeti ce va place.
Ingrediente pentru pasta de branza cu ceapa
250 g branza dulce,
1 ceapa (merge foarte bine si ceapa verde),
ulei (sau unt),
boia dulce de ardei (sau marar),
sare
Cum se face pasta de branza cu ceapa
Ceapa se curata si se toaca marunt. Este preferabil sa fie cat mai fina, sa nu se simta bucati mari cand mananci.
Intr-un vas, se mixeaza branza cu restul ingredientelor, se adauga si ceapa.
Pasta se tine la rece, intr-un borcan de sticla, cu capac.
Se serveste unsa pe paine sau ca umplutura pentru rosii, ardei.