Sardinele consumate in stare proaspata sau din conserve, au aceleasi proprietati benefice asupra organismului, fiind o sursa importanta in nutrienti, vitamine si minerale.
Sardinele, ca si alt peste inclus in diete, este recomandat sa fie introdus in alimentatia fiecaruia.
Ingrediente pasta de sardine si branza
2 cutii sardine in ulei
30 g unt
250 g crema branza ( philadelphia, branza vaci, sau orice branza cremoasa pe care o avem la indemana etc.. )
2 catei usturoi ( optional )
1/2 lingurita busuioc uscat ( optional )
2-3 linguri de lamaie
1 ceapa rosie
sare, piper
Cum se face pasta de sardine si branza
Sardinele in ulei le vom pune la scurs intr-o stecuratoare, apoi transferate intr-un blender, imprena cu ceapa curatata si taiata bucati mari, untul, zeama de lamaie, crema de branza, busuiocul uscat ( optional), mixand 1-2 minute pana se obtine o pasta tartinabila.
Transferam compoziia intr-un bol, apoi asezonam cu sare si piper dupa gust, amestecand usor cu o spatula, acoperim vasul cu o folie alimentara si dam la rece in frigider cca 1 ora ( sau se poate pastra cel putin 2 zile, pana va fi consumata ).
Pasta de sardine se consuma la mic dejun, cina pe paine prajita, decorata cu ardei grasi rosu copt, sau cu felii de rosii.
POFTA BUNA !!