Pestele de orice fel, este un aliment care contine proteine de calitate: omega 3, fosfor, calciu, vitamine B6, B12, D.
Se recomanda consumarea cu regularitate a pestelui, acest aliment sanatos si bogat in elemente esentiale organismului uman.
Vom face o reteta de somon pasta care ne va salva diminetile pentru un mic dejun in graba, deoarece se poate pastra in frigider cel putin 2-3 zile.
Ingrediente pasta de somon cu marar
300 g somon proaspat
200 g somon fume
1 ceapa rosie
100 g unt
2 galbenusuri de ou fierte
50 g smantana cu 20% grasime
1/2 legatura de marar
sare. piper
Cum vom face pasta de somon cu marar
Vom fierbe somonul proaspat in apa cu sare pana se va desprinde de oase.
Apoi il vom scoate la scurs si raci intr-o strecuratoare.
Separat intr-un bol vom pune untul ( la temperatura camerei ), somonul fume, somonul proaspat fiert, zeama de lamaie, galbenusurile de ou fierte ,mixand totul (dar nu prea mult pentru a se forma o pasta, ci a se simti si vedea bucati mici de somon ).
Adaugam smantana, ceapa tocata foarte fin, mararul tocat fin, amestecand usor cu o spatula pentru a se incorpora ingredientele si a-si lua aroma.
Bolul cu pasta de somon obtinuta, il acoperim cu o folie de aluminiu si da la rece in frigider pana se va intari.
Se va putea servi aceasta pasta de somon cu marar la micul dejun sau cina ca o gustare pe paine prajita.
POFTA BUNA !!!